Over mij

Wat doe je als je leraar bent, houdt van schrijven en anderen graag helpt met problemen waar je zelf ook tegenaan loopt? Je begint een weblog waar je je ei in kwijt kunt! Dat is wat ik heb gedaan en ‘Het leven van een Leraar‘ is daarvan het resultaat. Welkom op mijn blog.

Over mezelf

Ik ben beginnend docente op een mooie school in Rotterdam. Daar geef ik les in de vakken Nederlands en natuurkunde en ik ben mentor in mavo 4. Dagelijks kom ik nieuwe uitdagingen tegen op de werkvloer. Die variëren van ‘help, hoe maak ik grammatica leuk voor mijn klassen?’ tot aan het vinden van een geschikte tas voor alle toetsen die ik mee zeul. Ik ga graag op een creatieve manier om met die uitdagingen en erover schrijven is zo’n creatieve manier.

Naast schrijven houd ik ook erg van lezen, doodlen, werken aan mijn bullet journal (bujo’en), paardrijden en eten. Met name het lezen, doodlen en bujo’en zullen ook terugkomen in mijn blogs.

Over de weblog

Ik schrijf op mijn blog over alles wat ik tegenkom in mijn leven als leraar. Dat kan een praktisch probleem zijn zoals ik die hierboven heb omschreven, maar dat kunnen ook ervaringen zijn met bepaalde online tools. Ik deel graag zaken die voor mij werken. Heb ik een spel bedacht en uitgevoerd in de klas? Dan kun je erop rekenen dat ik erover schrijf en mijn bestanden deel.

Daarnaast bied ik op mijn blog ook ruimte voor ‘gewoon’ leuke berichtjes, bijvoorbeeld grappige gesprekken met bijdehante leerlingen of een enthousiaste recensie over een boek dat ik recent heb gelezen.

Verder sta ik ook altijd open voor suggesties vanuit lezers. Heb je een vraag? Wil je graag meer weten over een bepaalde situatie? Laat een reactie achter of gebruik mijn contactformulier.

Voor nu, bedankt voor het bezoeken van Het leven van een Leraar. Veel plezier met lezen en wie weet tot spreeks!